woensdag 15 juli 2015

CAS tweede bij Beste Idee van Alphen AAN den Rijn!

Bij de verkiezing van het Beste Idee van Alphen is CAS tweede geworden. Het idee voor Alphen AAN den Rijn, met je bootje in ieder slootje, kreeg veel bijval van het publiek en de jury. De biogasinstallatie van Machiel van der Schoot ging er met de hoofdprijs vandoor, "Ieder zijn vak" van Marc Samsom uit Zwammerdam werd verdienstelijk derde.
In het idee voor Alphen AAN den Rijn laat CAS zien hoe het verbinden van water in en rond Alphen de stad zou kunnen versterken op het gebied van recreatie, economie, woon- en leefklimaat, woningmarkt, ecologie en zaken als waterafvoer en waterkwaliteit.
Duikers worden vervangen door bruggen, bestaande waterdelen worden onderling verbonden en het stadscentrum en de wijken worden ontsloten naar het boezemwater van de Oude Rijn.
CAS gaat verder met de doorontwikkeling van dit idee. We treden in contact met de diverse overheidsinstantie, lobbyen voor een langdurige visie op de rol van water in de stad en zoeken partners om dit idee verder te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen