maandag 19 oktober 2015

1e editie Halve van Alphen groot succes

Zondag 4 oktober vond de eerste editie van de Halve van Alphen plaats. De Halve van Alphen is een halve marathon langs de randen van de stad, op de prachtige overgang van stad naar het Groene Hart. De Halve is behalve als hardloopwedstrijd ook bedoeld om de mooie kanten van Alphen aan den Rijn als woon- en sportstad te benadrukken en verbindt twee Alphense kwaliteiten: de prettige woonstad met prachtige, aantrekkelijke wijken aan de ene kant en de rust en natuur van het Groene Hart aan de andere kant. Het vrijwel verkeersvrije parkoers rondom de stad loopt van het Spookverlaat via de Hoorn, het jaagpad langs de Rijn, Weteringpark, de Heimanswetering, de Ridderbuurt, golfbaan en Park Zegersloot via de Elfenbaan weer naar het Spookverlaat.
Dit parkoers is uiteraard ook op andere momenten voor recreatieve lopers te gebruiken.

De vele deelnemers konden hardlopen, skaten of fietsen. Individueel of in estafette. In vrijwel alle categorieën deed een flink aantal deelnemers mee. Er werden bij de hardlopers prijzen uitgereikt in de categorieën dames, heren, veteranen boven 60 en estafetteteams. Bij de skaters was er een afgetekende overwinning te bespeuren voor de favoriet. Onder de fietsende deelnemers waren prijzen voor kinderen onder 10, stellen boven 40 en vrouwen-van-hardlopende deelnemers te verdelen.

De organisatie laat weten de eerste editie van de Halve van Alphen een succes te vinden. Bewust is de Halve precies een half jaar voor én na de 20 van Alphen gepland, om Alphense sporters het jaar door een trainingsdoel te geven. De Halve draagt aantrekkelijke, veilige routes aan, niet alleen óm maar ook dóór Alphen. Dit alles draagt bij aan het karakter van Alphen als sportstad en aan een actievere, gezondere bevolking. Ook hoopt de Halve van Alphen natuurgebieden aan elkaar te verbinden, autovrije fietsverbindingen te stimuleren en een sociaal veilige, verkeersluwe openbare ruimte op de agenda te krijgen.
Genoeg aanleiding om in 2016 een volgende editie te organiseren, wellicht samen met één of meerdere sportverenigingen.

De Halve van Alphen werd georganiseerd door CAS Alphen in samenwerking met Alphen aan de Run.