woensdag 16 maart 2016

Cursus Architectuur van de 20e eeuw in Alphen

CAS Alphen geeft vanaf half maart een cursus over architectuur in de 20e eeuw. We behandelen iedere cursusavond een bepaalde stroming en periode aan de hand van veel voorbeelden, uit Alphen en uit de rest van de wereld

Verschillende stijlen worden besproken, denk bijvoorbeeld aan de Amsterdamse School, de Nieuwe Zakelijkheid en het Postmodernisme.  We tonen voorbeelden en bespreken specifieke kenmerken. Daarbij introduceren we beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij we steeds de link met lokale voorbeelden leggen. Zo leert u de gebouwde omgeving van Nederland en vooral ook van Alphen beter kennen en begrijpen.

Architectuur is hierbij de rode draad, maar door de vele uitstapjes naar de culturele geschiedenis van Nederland, naar sociale bewegingen en de dwarsverbanden met bijvoorbeeld beeldende kunsten leert u nieuwe linken tussen allerlei ontwikkelingen in Nederland te leggen. Zo laten we zien dat ook in Alphen aansprekende en diverse architectuur te herkennen is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt.
We rekenen op een leuke interactie met de cursisten.

De cursus duurt vier avonden en start op woensdag 16 maart. 23 maart, 30 maart en 6 april zijn de andere woensdagavonden. De lessen beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in de prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren ongeveer 2 uur.
Deelname aan de cursus kost € 30,-. U kunt zich voor deze cursus opgeven tot uiterlijk 15 maart via post@casalphen.nl.





Wat: Cursus architectuur van de 20ste eeuw
Waar: Parkvilla
Wanneer: woensdag 16 maart, 23 maart, 30 maart en 6 april
Hoe laat: 20.00 - 22.00 uur
Wat kost het: €30,-
Aanmelden: post@casalphen.nl