zaterdag 25 augustus 2012

Cursus 'Architectuur in Alphen' aan de Volksuniversiteit

Wat: Cursus Architectuur in Alphen
Waar: Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Wanneer
: 4 - 25 oktober 2012, 20.00 uur
Prijs: 60,-



De Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met CAS Alphen een cursus over architectuur.  
Architecten van CAS Alphen behandelen iedere cursusavond een aantal architectuurstromingen van de 20e eeuw. Denk bijvoorbeeld aan de Amsterdamse school, de Nieuwe zakelijkheid, de architectuur van de wederopbouw, het Postmodernisme, Bellevue en de Blob architectuur. Aan de hand van de kennismaking met deze stromingen leert u architectuur en stedenbouw in Nederland beter begrijpen. We tonen voorbeelden en bespreken specifieke kenmerken. Daarbij introduceren we beroemde architecten en de werken die zij realiseerden.

Iedere avond leggen we ook verbanden met de in Alphen aan den Rijn aanwezige architectuur en de behandelde stroming. Daarbij bespreken we overeenkomsten en verschillen. Door deze link leert u uw eigen stad beter kennen, en begrijpt u waarom deze eruit ziet zoals ze eruit ziet.

We rekenen op een leuke interactie met de cursisten. Zo laten we zien dat ook in Alphen aansprekend en diverse architectuur te herkennen is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. We sluiten de cursus af met een fietstocht  door Alphen. We bekijken de verschillende stijlen, zoeken naar beroemde architecten en bespreken wellicht nog de architectonische toekomst van Alphen.

De cursus duurt vier avonden en een zaterdag, en start op donderdag 4 oktober. 11, 18 en 25 oktober zijn de andere donderdagavonden en beginnen om 20.00 uur. De excursie op zaterdag vindt plaats op 10 november om 10 uur. Deelname aan de cursus kost € 60,-. U kunt zich voor deze cursus opgeven via de Volksuniversiteit Alphen, via www.vuar.nl.