dinsdag 15 oktober 2013

Expositie Frank Peltenburg in Kunstpunt Rijnstreek


Deze bijzondere kunstenaar, die nochtans zijn leeftijd pas enkele jaren geleden besloot zijn werk te exposeren, heeft al snel een heel aantal liefhebbers aan zich weten te binden.
Zijn werk verkoopt goed en dat is zeker niet alleen te danken aan de zeer redelijk geprijsde werken. Er hangt werk van hem in verschillende banklobby’s en in Paluco te Den Haag. Tevens werkt hij in opdracht en heeft ook daarmee inmiddels indruk weten te maken bij een groeiend aantal mensen. Zijn werk trekt met name de aandacht van bouw- en bouw gerelateerde bedrijven waaronder architecten.

Frank maakt ook impressies van bekende gebouwen. De Rode Olifant in Den Haag is bekend bij iedereen met belangstelling voor architectuur en velen die wel eens de Utrechtsebaan afrijden richting centrum. Aan het eind moet je afslaan om niet tegen het markante rode bakstenen gebouw aan te rijden. Verder maakt hij werk dat aan vakantie doet denken en aan mediterrane kusten.
Zijn werk is om aan de wand te hangen; toch kan men beter spreken van wandplastieken dan van schilderijen. Zelf noemt hij het 3D-kunst.
Niet alleen de vlakverdeling maar ook de accentuering van licht en donker worden nog eens extra versterkt door het driedimensionale karakter van zijn werk.

Bij ‘Rode olifant’ en ‘Slapende stad’ heeft hij zich laten inspireren door ‘Nighthawks’ van Edward Hopper. ‘Oost Jeruzalem’, Borneo’ en ‘Lift’ vormen slechts een greep uit zijn omvangrijk oeuvre. Frank Peltenburg is als een frisse wind en geeft ons iets anders om naar te kijken en is zeker boeiend.

Zijn werk is niet geschikt om te verhuren of uit te lenen; daarvoor is het te fragiel. Dat is de reden waarom het uitsluitend te koop is.

Kunstpunt Rijnstreek ziet u graag in de galerie om eens kennis te maken met het werk van Frank, uiteraard onder het genot van een kopje koffie.

Wilhelminalaan 1
2405 EB Alphen aan den Rijn 

0172 475 917